Tíz tény a gyümölcsös joghurtról!

Publikálás dátuma: 2016. február 02. | kedd | 18:38:27
Ha reggelizni vágyunk, szinte bárhol az országban megtalálható a kedvenc kakaós csigánk mellett a kedvenc joghurtunk is a pékségben, vagy a kisbolt polcain. Ha csak pár percünk van a rohanós hétköznapokban, könnyű és egyszerű megoldás gyümölcsjoghurtot választani, hiszen étvágyunkat csillapítja, mindeközben pedig az édesség iránti ojthatatlan vágyunkat is egészségesebb alternatívára cserélve tudjuk kielégíteni.  A joghurtnak manapság számos formája jelenik meg, az egészséges cukormentes változattól a hagyományos ízeken át, az extrém édességeket kedvelők számára, csokis, mogyoróvajas és vaníliás ízekben is.


Miközben elégedetten kanalazzuk be a hófehér, vagy halvány színekben pompázó tejes finomságot, bele sem gondolunk, hogy mi rejtőzik a fehér szín alatt. A nagyáruházi választékban nem is keresünk gyümölcsdarabokat, de legalább elvárjuk, hogy az íze finom legyen, és a pénztárcánkat is kímélje. Viszont a joghurt ezen típusai, inkább csak a nevükben hasonlítanak az eredetihez, viszont ha nyitott szemmel járunk, rátalálhatunk olyan házi, vagy hazai különlegességekre, melyek kézműves manufaktúrákban, vagy az egészséget fontosnak tartva valódi gyümölcsből és igazi tehén tejből készítenek joghurtot.  A valódi joghurt legfontosabb összetétele a friss gyümölcs, mely vitaminokban gazdaggá teszi kedvenc édességünket.

Tíz érdekes tény a joghurtról, amit érdemes tudni:
- Az első joghurtok már időszámításunk előtt 5000-6000 évvel ezelőtt is megjelentek különböző ősi iratokban.
- A joghurt elnevezés török eredetű.
- Már a mongol birodalomban előszeretettel fogyasztották.
- A joghurtban található élőkultúrák erősítik az immunrendszert.
- A joghurtot arctisztító maszkként is használhatjuk, a tisztább arcbőr érdekében.
- A görög joghurt örved a legnagyobb népszerűségnek a világon.
- A forgalomba hozott első ízesített joghurt 1947-ből származik.
- A görög joghurt több fehérjét tartalmaz, ezért krémesebb és sűrűbb, továbbá kevesebb cukrot tartalmaz, mint a hagyományos joghurt.
- A Kalciumot és Magnéziumot tartalmazó joghurt elősegíti a csontok erősítését, rendszeres fogyasztással, pedig a csontritkulás is megszüntethető.
- Istenek eledele: a legfinomabb Hindu édesség, panchamrita csupán a joghurt, méz, cukor, vaj és tej összetétele. Mégis ősi, és szent ételként jelenik meg számos kultúrában.

A joghurt és a gyümölcsök íz kavalkádja alkotja a föld egyik legismertebb ételét, továbbá számos ismert édesség összetétele is joghurt. Felhasználására végtelen lehetőségek adódnak, és krémes ízét nehéz elfelejteni.

A Kutyori- Konyha számos ízben készíti el a gyümölcskészítményt, melyet lekvár állagúként adagolhatunk hozzá a joghurthoz. A gyümölcslekvárok mellett, a csokoládé, karamell, vanília, mogyoróvaj és a stracatella számos változata is felüdülést ad a mindennapokba.

vissza

A legmagasabbminőségre törekszünk

Fő alapanyagunkat, a gyümölcsöt, kizárólag megbízható hazai forrásokból szerezzük be, így biztosítani tudjuk vevőink számára az állandó magas minőséget. A kizárólag csak válogatott minőségű gyümölcsökből készült lekvárjainkat és különböző gyümölcskészítményeinket nyugodt szívvel ajánljuk minden kedves vásárlónknak.