Honti-Túra

Publikálás dátuma: 2016. június 29. | szerda | 18:07:00
avagy csapatépítés és élményszerzés

Napjainkban szokássá vált, hogy a cégek dolgozói csapatépítőket tartanak, ahol együtt próbálják kipihenni a dolgos hétköznapokat, de egyben erősíteni kívánják a cég csapatszellemét. Hiszen nem csak a munkából áll az élet, és ezért is fontos, hogy a cég dolgozói egymásra csapatként tekintsenek, előnyös, ha barátságokat kötnek és így a cég moralitását is erősítik, de el is tudnak vonatkoztatni a szakmai nehézségektől. Úgy gondolom, az a legnehezebb egy cég életében, hogy a megszokott napi 8 óra rutint letegyük, és a munka után barátokként nézhessünk egymásra a kollégáinkkal, meglássuk egymásban a jót, a pozitív dolgokat akkor is, ha esetleg a kollégánk a munka közben nem igazán tesz előnyünkre, sokszor hátráltat, vagy teljesen más munkamorállal rendelkezik, mint mi magunk.A dolgos hétköznapokban legtöbbször csak arra gondolunk, ami éppen az adott feladatunk, és közben legtöbbször azt sem tudjuk kollégánk, hogy érzi magát, milyen a családi háttere, vagy csak mit gondol arról az egészről, ami vele történik. Nem érdekel bennünket, viszont, ha tudnánk, talán jobban megérthetnénk és átláthatnánk azt, ahogyan a munkához áll. Megérthetnénk, hogy bizonyos napokon miért jó csapatjátékos, és más napokon miért figyel olyan nehezen, vagy rontja el sokadszorra is az adott feladatot és nehezíti meg ezzel a mi munkánkat.


Erre jó a csapatépítő.


Megismerhetjük munkatársunkat, hiszen nem vagyunk gépek, hibázunk amiből minduntalan tanulunk, ha levonjuk a megfelelő következtetéseket. A közös játékos feladatok során, vagy csak a közös, nem munkával kapcsolatos tevékenység, szórakozás folyamán megismerjük egymást és a megismerés felismerést is hoz magával.

hontitúra, láma, börzsöny, csitár, csitáriforrások, tsitár, máriaútvonal, zaárndoklat, ilovebörzsöny, ilovemagyarország


Mi a Kutyori-Konyha bár családi cég vagyunk, de fontosnak tartjuk, hogy szorosabbra fűzzük egymással a kapcsolatot és a községünkben elő szomszédjainkkal és barátainkkal is. Ezért vettünk részt idén is a Honti-Túra szervezésében.  Természetesen a túra megszervezéséhez kellett a kis község erős közössége is, ahol az emberek fáradhatatlanul dolgoztak a megvalósításon és mindenki hozzáadta saját talentumát és ezzel jobbá és szebbé tette a túra napját.


A Túra folyamán új emberekkel is ismerkedtünk és kis községünket közelebbivé tettük más túrázni szerető emberek számára is, hiszen a Börzsöny hegység csodálatos környezete Hont települést még csodálatosabbá, a túrát pedig emlékezetesebbé tette. Bár tikkasztó hőség volt és a fáradt munkanapok után talán jobb lett volna egy hidegvizű medencében hűsölni, mégis közel 90 ember gyűlt össze megünnepelni az összetartozást és a Kárpát-medence gyönyörű tájait megcsodálni. Külön örömünkre szolgál, hogy felvidékről is többen részt vettek a Honti-túrán így a magyarság nemhogy távolodott, hanem közeledett egymáshoz, és egy napra megfeledkeztünk a bár Európai Unió által gyengített, de máig létező határokról is, melyek láthatatlanul szelik át-e csodás Honti- tájat.
hont, börzsöny, hontitúra, emléktúra, túra, honttúra, felvidék, börzsönyihegy, börzsönyhegység, kutyorikonyha, magyarország, hegység, erdő, hegy, kirándulás


Történelmi kirándulás volt ez, hiszen Hont elszármazottai is részt vettek a túrán, akik feledhetetlen beszámolóikkal visszavarázsolták számunkra azokat a szép időket és szemeink elé vetítették a végtelen mezőket, ahol békésen legelésztek az állatok és békében éltek az emberek. 

Hont már több évtizedes hagyománnyal rendelkezik a túraszervezések terén, hiszen ha nem is beszélhetünk nagyobb méretű túrákról, de mindig akadt olyan turista, aki örömét lelte a Börzsöny élővilágában és geológiai csodáiban.

Mi a Kutyori-Konyha dolgozói erős izgatottsággal vettük fel hátizsákunkat és indultunk neki a túrának. A túra végeztével pedig együtt fogyasztottuk el ebédünket, majd meghallgattuk a Novohrad-Nógrád Geopark munkatársának előadását Nógrád megye geológiai csodáiról és fejben már tervezzük a következő megmérettetésünket. 

kutyorikonyha, túra, kirándulás, honttúra, hontitúra, bürzsöny, hegység, börzsönyihegység, magyarország, erdő

Köszönjük, hogy eljöttetek a túrára és hogy megannyi feledhetetlen élménnyel gazdagodhattunk általatok. Köszönjük, hogy bemutathattuk nektek szülőföldünk csodáit. Reméljük, ti is számos jó emlékkel tértetek haza a Honti-Túráról.

túra, csitár, forrás, szent, szentkút, túra, börzsöny, mező, erdő, hegy, magyarország, kutyorikonyha

Jövőre találkozunk ugyanitt!


Kutyori-Konyha csapata

FOTÓ:
Teknős Dominik
Teknős Viktória


vissza

A legmagasabbminőségre törekszünk

Fő alapanyagunkat, a gyümölcsöt, kizárólag megbízható hazai forrásokból szerezzük be, így biztosítani tudjuk vevőink számára az állandó magas minőséget. A kizárólag csak válogatott minőségű gyümölcsökből készült lekvárjainkat és különböző gyümölcskészítményeinket nyugodt szívvel ajánljuk minden kedves vásárlónknak.