Igyunk vizet: A folyadékfogyasztásról

Publikálás dátuma: 2016. június 15. | szerda | 18:33:36
Napi 1,5 liter, az aranyszám, amit a táplálkozás szakértők, dietetikusok szeretettel hangsúlyoznak. De vajon igaz?A folyadékfogyasztás kétségkívül fontos a szervezet számára, hiszen testünk nagyrészt vízből áll, így a fizikai munkához, a fitt életérzéshez elengedhetetlen szervezetünk folyadék utánpótlása.A víz az emberi test lételeme. Bár főként a hölgyeket gyakran hallhatjuk panaszkodni, hogy még a víztől is híznak, ez teljes mértékű tévhit. Továbbá hiszek benne, hogy akik ezt az elméletet hangsúlyozzák maguk is elgondolkodnak rajta, hogy miért is híznak, és ez inkább a helytelen, kalóriadús és finomított szénhidrátokon alapuló étkezés oka, nem pedig a folyadékfogyasztásé. Természetes a folyadékfogyasztás ebből a szempontból nem pontos, hiszen csupán a tiszta ivóvíz és az ízesítetlen teák, kávé számít, olyan folyadéknak melyek nem tartalmaznak olyan összetevőket, melyek elhízáshoz vezetnek pl. szénhidrátok, ebből cukrok és nagymennyiségű zsír, ami elsősorban az állati eredetű tejtermékekből kerül a szervezetbe.

A tiszta ivóvíz fogyasztása elengedhetetlen szervezetünk számára. Viszont kerülendők a finomított szénhidrátokkal telített és mesterséges ízesítők hozzáadásával készült italok pl. az ízesített üdítők, szénsavas italok, alkoholos italok, zsíros tejtermékek.Számos tanulmány és cikk szól a mesterséges adalékokkal és antibiotikumos, hormonkezelésekkel nevelt állatokból származó tejtermékek hátrányairól, így ajánlom, hogy csak ellenőrzött farmokról és kistermelőktől vásárolt tejtermékeket fogyasszanak, hiszen azok természetesebb körülmények között nevelt állatokból származnak.

Mesterséges édesítőszerek = méreg


A cukrozott szénsavas üdítők hátrányait nem kell kifejtenünk, hiszen a nagy mennyiségű cukor az elhízás és az egyéb megbetegedések pl. a cukorbetegség, koleszterinszint emelkedése, szívbetegségek stb. elsőszámú forrása. Ne csábuljunk el a cukormentes szénsavas üdítők irányába sem, hiszen azok többsége aszpartámot tartalmaz, mely az egyik legbecsapósabb mesterséges édesítőszer. Az aszpartám és a tömény aromák és ízesítőszerek becsapják az ízlelőbimbóinkat, és számos tanulmány szerint az aszpartám az elhízáshoz is hozzávezet, mivel éhségérzetet okoz, így falánkabbakká válunk a fogyasztása után. Nagy mennyiségben való fogyasztása pedig mérgező lehet szervezetünkre. Több gyártó is azzal a trükkel csapja be fogyasztóit, hogy Amino Sweet-nek nevezi el az aszpartámot. 

cukros üdítő, kóla, jaffa, cukor, szénsavas üdítő, káros hatás, cukor, méreg, kutyorikonyha

Természetesen minden ember saját belátása szerint étkezzen, viszont véleményem szerint az semmiképp sem lehet egészséges, ami mesterséges. A természetben pedig épp elég olyan egészséges élelmiszer fordul elő, ami minden ízlésvilágot kielégít.  

narancslé, kutyorikonyha, szörp, ivólé, gyümölcslé, víz, folyadék, ital, kutyoriszörp, kutyori, málna, eper, barack, narancs

 

Mit igyunk nyaranta?


Nyár folyamán, amikor a szervezetünk magasabb folyadékbevitelt kíván, próbáljuk meg pótolni természetes üdítőkkel, limonádékkal és rostos gyümölcslevekkel.

Fogyasszunk olyan teljes értékű gyümölcsből készült szörpöket, leveket, és limonádékat, melyek nem tartalmaznak hozzáadott cukrot, vagy a lehető legkisebb mennyiségben, helyette viszont frissítően és üdítően hatnak ránk a nagy hőségben.

bodzaszörp, üdítő, limonádé, nyár, folyadékfogyasztás, folyadék, víz, szörp


Szeretnék több vizet fogyasztani, de sajnos nem kívánom!


Mindenre van megoldás. együnk az egészségünkért.
A továbbiakban 10 trükköt olvashat, mely megkönnyítheti számunkra a folyadékbevitelt:  • Igyunk egy pohár vizet közvetlenül az ébredés után.
  • Minden más folyadékkal együtt (előtt, vagy után), fogyasszunk el egy pohár vizet is: pl. a kávé után érdemes meginni egy pohár vizet is
  • Igyunk sokat minden étkezés előtt: Fogyókúra idején nagyszerű módszer lehet, ha étkezés előtt vizet iszunk, hiszen a szervezetünk a legtöbb esetben csupán szomjas, mi viszont félreértelmezzük a jeleket.
  • Minden mosdólátogatás után igyunk meg egy pohár vizet: ha irodában dolgozunk, és számítógép előtt töltjük a napjainkat, akkor előfordul, hogy csak akkor kelünk fel, ha a mosdót szeretnénk meglátogatni, érdemes ilyenkor egy kis szünetet is beiktatni, és meginni egy pohár vizet is.
  • Építsük be a napi rutinunkba: egy pohár víz az ébredés után, vagy a lefekvés előtt egy idő után szokássá válhat, ami segít a bőrünk feszességének megőrzésében is.
  • Használjunk a mobiltelefonunk riasztó funkcióját, vagy töltsünk le egy applikációt: számos vízivásra figyelmeztető applikáció található az interneten, ne féljük használni.
  • Ha szeretünk mindent részletesen a határidőnaplónkban vezetni, akkor érdemes a vízivást is felvezetni: különösen fontos lehet fogyókúra ideje alatt a napi konkrét vízmennyiség betartása és feljegyzése a fogyós naplóba, számos kalóriabázis vezet ilyen funkciót is.
  • Jelöljünk meg egy poharat a napi mennyiségekkel: Ha nagyon jövős-menős a napunk, és úgy gondoljuk, sem vizet venni, sem vizet inni nem lesz időnk, érdemes reggel egy nagyobb üvegre, vagy pohárra felvezetni a meginni kívánt mennyiséget, így a nap végén láthatjuk, hogy be sikerült – e tartani.
  • Töltsünk le egy vízivásra figyelmezető applikációt telefonunkra
  • Ha nagyon modernek és up-todate-ek vagyunk az internetes technika világában, akkor a smart bottle alkalmazás is előnyünkre válhat.: olyan okos poharak is elérhetőek, melyek figyelmeztetnek a vízivásra, és egyéb eszközünkkel is csatlakoztathatók.

 

bővebben: http://hidratespark.com/

 Összefoglalva:

 


A napi folyadékfogyasztás fontos és elengedhetetlen a hidratáltságunk és egészségünk megőrzésének érdekében. Fogyasszunk tiszta ivóvizet többször napjában és friss gyümölcsökből készült rostos italokat is. A rostos ivólevek, szörpök és gyümölcslevek a legegészségesebb alternatívák a folyadékfogyasztás világában.

 


vissza

A legmagasabbminőségre törekszünk

Fő alapanyagunkat, a gyümölcsöt, kizárólag megbízható hazai forrásokból szerezzük be, így biztosítani tudjuk vevőink számára az állandó magas minőséget. A kizárólag csak válogatott minőségű gyümölcsökből készült lekvárjainkat és különböző gyümölcskészítményeinket nyugodt szívvel ajánljuk minden kedves vásárlónknak.