Csokilekvár? Létezik!

Publikálás dátuma: 2016. március 15. | kedd | 18:28:05
A csokoládét szinte mindenki szereti. Legyen fekete, fehér, főzőcsoki, vagy tejcsoki, esetleg epres, vagy egzotikus gyümölcsökkel ízesített. Senki sem tud ellenállni!
A csokodádé a kezdetektÅ‘l foggva vásárlók millióit hozta lázba az egész világon. A Nestlé óriásvállalat fÅ‘ bevétele is elsÅ‘körben a kakaós italokból származott. A világ leghíresebb csokoládémárkái, mint pl. a Milka, Lindt szinte minden héten új ízekkel rukkolnak elÅ‘, hogy egyre nagyobb vásárlói körre tegyenek szert. A csokoládé az élelmiszeripar minden rétegébe beférkÅ‘zött, van csokoládés fagylalt, csokoládés-tejes ital, csokoládés sütemények, kekszek, torták, csokoládészeletek. A fittnes ipar is elÅ‘szerettel alkalmazza fehérjeturmixai, vagy fehérjeszeletei ízesítésére a csokoládét. A csokoládét összekeverték a mentával, vagy a csilivel, hogy a fanyarabb, vagy erÅ‘sebb és maradandóbb ízeket élvezÅ‘k körében is élvezhetÅ‘ legyen. A csokoládé a kávék évezredes feketeségét is megbarnította, ízüket pedig finomabbá csalogatóbbá tette. A gyümölcsök sokkal finomabbak, ha olvasztott csokoládéba mártogatjuk Å‘ket. A csokoládé jót tesz a bÅ‘rnek is, állítják a szépségipar résztvevÅ‘i, ugyanis számos teskezelés választható csokoládépakolással, és a szoláriumokban is a csokoládébarnulás a divat napjainkban. 
 
Az alábbiakban összeszedtünk pár érdekességet a csokoládéról:

1. A csokoládé kakaóbabból készül, körülbelül 40 kakaóbab találhtaó egy termésen.
2. Minden egyes kakaóbab fa 400-500 tábla csokoládényi termést ad egy évben.
3. Eleféntcsontpartból származik a kakaótermelés 30 %-a.
4. Már a Maják és az indiánok is fogyasztották hideg italként a termésbÅ‘l.
5. Bár már 1604-ben felfedezték a csokoládét, mégsem hozták forgalomba csak elsÅ‘ként 1647-ben.
6. 1847-ben , J.S. Fry’s of Bristol fedezte fel az elsÅ‘ csokoládé táblát!
7. “Az istenek étele”
8. A csokoládé illata stimulálja az emberi agyat, amelynek nyugtató hatása van.
9. KülönbözÅ‘ kutatások bizonyítják, hogy az étcsokoládé jó hatással van a szívműködésre, és a szájban elÅ‘forduló fogszuvasodást is gátolja. 
10. A Belga csokoládé az 1910'-es években kezdte elnyerni végsÅ‘ kérmes formáját- a karamell, és a fűszerek titkos összetétele határozza meg máig a világhírű csokoládét.


#lekvár #kutyorikonyha #dzsem #csoki #csokilekvárKedvet kaptál egy kis csokoládéhoz?


A Kutyori-Konyha forradalami lekvárkülönlegességet készített, mégpedig a csokoládés-epret, mely a 60%-os Belga csokoládé örök zamatát ötvözi a friss eperrel, így enyhén üdítÅ‘, de kellÅ‘képpen édes összetételével mindenki rabul ejt. Kóstold meg a csokis-eper dzsemet, mely magas gyümölcstartalmával és a friss eper jellegzetes ízével mindenkinek ízleni fog a családban. A csokoládé nagy mennyiségben található a dzsemben, így kellÅ‘képpen élvezhetÅ‘, de nem fanyar ízű. A felhasználásra elsÅ‘sorban édes süteményekkel való fogyasztást javasoljuk. Tökéletes párosítás lehet a gofri, palacsinta mellé, vagy a pékségben vásárolt friss fehér-kalács mellé. Az eper és a csokkoládé tökéletes harmóniájában magában is fogyasztható, ha nem szeretnél hozzá péksüteményt fogyasztani, vagy gluténérzékeny vagy. 
#csoki #csokoládé #csokiseper #csokoládédzsem #csokidzsem#csokilekvár

vissza

A legmagasabbminőségre törekszünk

Fő alapanyagunkat, a gyümölcsöt, kizárólag megbízható hazai forrásokból szerezzük be, így biztosítani tudjuk vevőink számára az állandó magas minőséget. A kizárólag csak válogatott minőségű gyümölcsökből készült lekvárjainkat és különböző gyümölcskészítményeinket nyugodt szívvel ajánljuk minden kedves vásárlónknak.